[18.04] No network after moving VM from Hyper-V 2012 to 2019

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[18.04] No network after moving VM from Hyper-V 2012 to 2019

Helmut Schneider
Hi,

I moved an Ubuntu 18.04 VM from Hyper-V 2012 to Hyper-V 2019 and changed
the network interfaces to teaming on Windows. Now Ubuntu neither brings
the interface up on boot nor sets an IP (static using netplan) . A
Debian 9.11 machine and a freshly installed 18.04 do fine.

Where do I start?

Thank you!



--
ubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [18.04] No network after moving VM from Hyper-V 2012 to 2019

Liam Proven
On Mon, 4 Nov 2019 at 10:46, Helmut Schneider <[hidden email]> wrote:
>
> Hi,
>
> I moved an Ubuntu 18.04 VM from Hyper-V 2012 to Hyper-V 2019 and changed
> the network interfaces to teaming on Windows. Now Ubuntu neither brings
> the interface up on boot nor sets an IP (static using netplan) . A
> Debian 9.11 machine and a freshly installed 18.04 do fine.
>
> Where do I start?

Well, does it work _without_ adapter teaming?

Is this host-side or client-side teaming?


--
Liam Proven - Profile: https://about.me/liamproven
Email: [hidden email] - Google Mail/Hangouts/Plus: [hidden email]
Twitter/Facebook/Flickr: lproven - Skype/LinkedIn: liamproven
UK: +44 7939-087884 - ČR (+ WhatsApp/Telegram/Signal): +420 702 829 053

--
ubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [18.04] No network after moving VM from Hyper-V 2012 to 2019

Helmut Schneider
Am 04.11.2019 um 12:01 schrieb Liam Proven:
 > > On Mon, 4 Nov 2019 at 10:46, Helmut Schneider <[hidden email]> wrote:
 >> >>
 >> >> I moved an Ubuntu 18.04 VM from Hyper-V 2012 to Hyper-V 2019 and
changed
 >> >> the network interfaces to teaming on Windows. Now Ubuntu neither
brings
 >> >> the interface up on boot nor sets an IP (static using netplan) . A
 >> >> Debian 9.11 machine and a freshly installed 18.04 do fine.
 >> >>
 >> >> Where do I start?
 > >
 > > Well, does it work _without_ adapter teaming?

I do not have an adapter left so I can't test without breaking the
host-side teaming (Hyper-V virtual switch). But as said a fresh install
works fine. Any module that must be loaded?


--
ubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [18.04] No network after moving VM from Hyper-V 2012 to 2019

Helmut Schneider
In reply to this post by Helmut Schneider
Am 04.11.2019 um 10:42 schrieb Helmut Schneider:

> I moved an Ubuntu 18.04 VM from Hyper-V 2012 to Hyper-V 2019 and changed
> the network interfaces to teaming on Windows. Now Ubuntu neither brings
> the interface up on boot nor sets an IP (static using netplan) . A
> Debian 9.11 machine and a freshly installed 18.04 do fine.
>
> Where do I start?

I checked dmesg, found try regarding netplan, ran netplan try, found a
faulty xml, removed it, restarted, network works again.


--
ubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users