Problem pairing with Logitech M557 Bluetooth mouse

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem pairing with Logitech M557 Bluetooth mouse

Bugzilla from public@aryanameri.com
Hi,

Having pairing with my Logitech M557 bluetooth mouse. I'm running 16.10 on a
Macbook Pro 13 (mid-2016) version.

Here are a few relevant outputs

$ rfkill list
0: hci0: Bluetooth
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
        Soft blocked: no
        Hard blocked: no

Here is the result of lscpci which shows that it has a Broadcom chipset and the
brcmfmac driver seems to be loaded

$ lspci -nnk | grep -iA2 net; lsusb; hciconfig -a; dmesg | egrep -i 'blue|firm'

03:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Limited BCM43602 802.11ac Wireless
LAN SoC [14e4:43ba] (rev 01)
        Subsystem: Apple Inc. BCM43602 802.11ac Wireless LAN SoC [106b:0133]
        Kernel driver in use: brcmfmac
Bus 002 Device 003: ID 05ac:8406 Apple, Inc. 
Bus 002 Device 002: ID 2109:8110 VIA Labs, Inc. Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 006: ID 05ac:0273 Apple, Inc. 
Bus 001 Device 004: ID 05ac:8290 Apple, Inc. 
Bus 001 Device 007: ID 046d:c040 Logitech, Inc. Corded Tilt-Wheel Mouse
Bus 001 Device 005: ID 0d3d:0001 Tangtop Technology Co., Ltd HID Keyboard
Bus 001 Device 003: ID 2109:2811 VIA Labs, Inc. Hub
Bus 001 Device 002: ID 04e8:1f0a Samsung Electronics Co., Ltd 
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
hci0: Type: Primary  Bus: USB
        BD Address: A0:99:9B:0D:7D:8A  ACL MTU: 1021:8  SCO MTU: 64:1
        UP RUNNING PSCAN ISCAN 
        RX bytes:5803 acl:14 sco:0 events:239 errors:0
        TX bytes:4322 acl:15 sco:0 commands:151 errors:0
        Features: 0xbf 0xfe 0xcf 0xfe 0xdb 0xff 0x7b 0x87
        Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3 
        Link policy: RSWITCH SNIFF 
        Link mode: SLAVE ACCEPT 
        Name: 'workstation'
        Class: 0x0c010c
        Service Classes: Rendering, Capturing
        Device Class: Computer, Laptop
        HCI Version: 4.1 (0x7)  Revision: 0x1219
        LMP Version: 4.1 (0x7)  Subversion: 0x2177
        Manufacturer: Broadcom Corporation (15)

But when I launch bluetoothctl, this is what I get:

[NEW] Controller A0:99:9B:0D:7D:8A workstation [default]
[NEW] Device 00:1F:20:F6:B3:43 Bluetooth Mouse M557
[CHG] Device 00:1F:20:F6:B3:43 Connected: no
[DEL] Device 00:1F:20:F6:B3:43 Bluetooth Mouse M557
[NEW] Device 00:1F:20:F6:B3:43 Bluetooth Mouse M557
[CHG] Device 00:1F:20:F6:B3:43 Connected: no
[DEL] Device 00:1F:20:F6:B3:43 Bluetooth Mouse M557
...

And this sequence continues ad infinitum.

The GUI shows a similar thing. When I look at a list of bluetooth devices to
pair with, I can see other devices such as my speakers without an issue, but
M557 mouse flickers for less than a second and then disappears before I can
click it or do anything about it.

Does anyone have any suggestions?

Many thanks
--
Aryan Ameri

--
ubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users