ltsp-pnp boot issues (Jim Christiansen) - Back again

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

ltsp-pnp boot issues (Jim Christiansen) - Back again

Jim Christiansen-2
Hello,
I'm testing out how to install ltsp-pnp using the recently revised guide at:


A student of mine has had the no-unity trouble just with the purple stock background problem for a few days.

My vm at work with an install of ltsp-pnp using the guide and an ubuntu desktop iso boots a client with an working unity desktop so I thought I'd look at his setup and figure out what is wrong...

Now, at home, I have just finished a second ltsp-pnp server install and my pxe booted vm client is missing the Unity menu bar on the top and left...  I can create folders, open a terminal and run programs and browse internet.

Also, rather than make the alterations for no DNS as explained in the readme I have edited the /etc/resolvconf/resolv.conf.d/head file and added "nameserver 192.168.1.254".  DNS issues are resolved even after reboots and I don't think this is the cause for the missing Unity interface in the client.

So, I'm back to having Unilty troubles in Clients...

Does anyone have a suggestion?  

Thank you very much,  Jim


--
edubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/edubuntu-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: ltsp-pnp boot issues (Jim Christiansen) - Back again

David Groos
Don't know if there's any relationship, but a common issue with 12.04 ltsp (-pnp or not) is that the menu bar (not unity) doesn't show up sometimes. Logging out and logging back in usually takes care of it, interestingly, rebooting/logging back in doesn't.

Good luck,
David G

On Wed, Apr 29, 2015 at 7:49 PM, Jim Christiansen <[hidden email]> wrote:
Hello,
I'm testing out how to install ltsp-pnp using the recently revised guide at:


A student of mine has had the no-unity trouble just with the purple stock background problem for a few days.

My vm at work with an install of ltsp-pnp using the guide and an ubuntu desktop iso boots a client with an working unity desktop so I thought I'd look at his setup and figure out what is wrong...

Now, at home, I have just finished a second ltsp-pnp server install and my pxe booted vm client is missing the Unity menu bar on the top and left...  I can create folders, open a terminal and run programs and browse internet.

Also, rather than make the alterations for no DNS as explained in the readme I have edited the /etc/resolvconf/resolv.conf.d/head file and added "nameserver 192.168.1.254".  DNS issues are resolved even after reboots and I don't think this is the cause for the missing Unity interface in the client.

So, I'm back to having Unilty troubles in Clients...

Does anyone have a suggestion?  

Thank you very much,  Jim


--
edubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/edubuntu-users



--
edubuntu-users mailing list
[hidden email]
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/edubuntu-users